Espai Lúdic Llambrusca

Des de la seva creació l'any 2002, l'associació ha organitzat diferents activitats dirigides a la població general, però molt especialment a malalts i vetlladors ( xerrades informatives, tallers d'animació, sessions d'estimulació cognitiva, grups d'ajuda mútua i suport emocional, espais lúdics, excursions i sortides, tallers de formació per a vetlladors professionals i familiars...).

L'experiència adquirida durant aquests anys i el testimoni del malalt d'Alzheimer més mediàtic de Catalunya, Pascual Maragall, ens ha fet adonar que no donem importància a una necessitat que tots tenim, però que queda amagada entre els símptomes de la malaltia: passar-s'ho bé.

Molt sovint, quan veiem un malalt d'Alzheimer, ens fixem en les capacitats que va perdent i no ens adonem de les que encara conserva i que també cal mantenir i estimular. Ens preocupem perquè perd la memòria, perquè ja no sap fer les coses que abans i busquem ajuda per fer estimulació cognitiva. Però no ens preocupem gaire de si el malalt s'ho està passant bé o no. Ho considerem un tema secundari i normalment no s'hi pensa. El cuidador està massa ocupat en organitzar el seu dia a dia i el del malalt.

Aquest Espai Lúdic Llambrusca pretén organitzar unes sessions perquè el malalt i el seu cuidador puguin recuperar aquella sensació de passar-s'ho bé plegats i de distreure's una estona sense pensar en res més i, per uns moments, veure el malalt des d'una perspectiva positiva i amb la capacitat de riure i disfrutar.

 

espai ludic llambrusca