Dia Mundial de l’Alzheimer 2007

El divendres 21 de setembre es va commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer. A Vilafranca, la celebració de la lluita contra la malaltia es va desenvolupar a la plaça de la Vila, on, a partir de dos quarts de 5 de la tarda, Llambrusca va muntar un punt d'informació.

L'acte va comerçar quan Josep Maria Soler, periodista de Ràdio i Televisió Vilafranca, va conduir la presentació de les persones i dels grups que van donar suport en la jornada commemorativa mitjançant diverses actuacions.

Els parlaments d'aquesta diada van estar encapçalats per Teresa Terrades, regidora de Salut, qui va encoratjar l'associació Llambrusca a seguir endavant amb la tasca que estan desenvolupant a favor de les persones que pateixen aquesta demència.

Seguidament va ser el torn de Ricard Rafecas, director del setmanari el 3d8, qui va fer un paral.lelisme entre les persones que pateixen la malaltia i la cançó "Es cucut de l'avi" de la Queta i en Teo. Rafecas va parlar de les persones afectades tot fent referència a diversos escrits que han anat sortint en els ja quatre números del butlletí de l'associació Llambrusca, i va doanr ànims a l'equip directiu de l'associació a seguir en el seu treball.

Després es va comptar amb la presència de l'alcalde de la vila, Marcel Esteve, el qual va parlar de l'acollida que en aquesta jornada es feia a la plaça més castellera en la lluita contra la malaltia de l'Alzheimer. Esteve es va comprometre a seguir ajudant l'associació en totes les tasques que estan duent a terme.

marcel esteve

La presidenta de l'associació, Àngels Cererols, va preparar una sorpresa per a les seves companyes: va explicar un conte on les protagonistes eren les seves mares afectades per la malaltia.

Tot seguit hi va haver una intervenció espontània de Federic Cuscó, qui va llegir un poema, "Desmemòria", que va escriure pensant en aquest dia.

federic cusco

Desmemòria.

En el silenci de les tardes

trobo el temps esperant-me,

amb les mans sobre la falda,

per desplegar, altra vegada,

l'àlbum de la meva vida.

     Com estornells que s'envolen

                                                damunt un camp de blat madur,

                                              així se'n van els meus dies.

I ja per acabar, es va dur a terme la part més lúdica de la festa amb la intervenció de diversos grups de dansa del Gimdans i el grup de percussió La Torradora, que van servir per animar encara més la festa.

Tothom qui va voler va poder col.laborar econòmicament amb la compra de diversos objectes d'artesania i de bijuteria queva fer per l'ocasió el grup de manualitats del Vilobí "Som-hi!".