Dia Mundial de l’Alzheimer 2009

El passat 21 de setembre, Dia Mundial de l'Alzheimer, Llambrusca va organitzar una tarda entre festiva i reivindicativa a la plaça de la Vila.

Per tercer any consecutiu, de 4 de la tarda a 10 de la nit, es va poder gaudir de diferents actuacions i activitats gràcies a la col.laboració de l'ajuntament vilafranquí i de totes les persones que , d'una manera o altra, hi van participar.

En primer lloc, cal esmentar que durant tota la tarda hi va haver un punt d'informació sobre la malaltia i les diferents activitats que organitza l'associació, així com la venda d'artesania que van confeccionar expressament per aquest dia diferents col.laboradores de Llambrusca.

paradeta llambrusca

Des de les 5 de la tarda i fins a les 7 del vespre, es van dur a terme diferents tallers de jocs en anglès, conduïts per Mireya Aguilar.

A partir de les 6 de la tarda van començar els actes més festius, presentats pel periodista Joan Enric Vidal.

El tret de sortida el va donar el regidor de salut de l'ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz, a qui va seguir el parlament de Ramon Senabre, antic empresari de la pintura, persona amant de l'art i de la cultura. Després va ser el torn d'Àngels Cererols, presidenta de Llambrusca, i va concloure l'acte més institucional Pere Regull, alcalde de Vilafranca.

dia alzheimer 2009 llambrusca

Paton Soler, cantautor vilafranquí, i Pep Ayora, clow, en una actuació conjunta, van ser els encarregats de fer passar una bona estona a tota la gent que omplia la plaça. Seguidament, diferents grups del Gimdans van entusiasmar a tot el públic amb els seus balls tant particulars. També hi van ser presents els amics de la Colla Sardanista de Vilafranca, els quals van formar una rotllana en qué es va afegir el públic assistent.

A continuació va arribar la part més festamajorenca de la tarda amb l'actuació del Ball de Gitanes de Vilafranca, acompanyat pels grallers de l'Artús, així com els Xicots de Vilafranca. també acompanyats pels mateixos grallers.

Després Laia Sueiro, la neta d'una persona que pateix la malaltia, va llegir una poesia que havia escrit ella mateixa.

I a la part final de la jornada varem poder gaudir dels grups de cant amb l'actuació de la Coral el Coro de Vilafranca, la més antiga d'aquesta població, i, a la Sala Mossèn Vinyeta, cedida expressament per a la commemoració d'aquesta malaltia, es va passar una estona molt agradable amb l'actuació dels grups Essència de Gospel i DUM.