Dia Mundial de l’Alzheimer 2012

Enguany hem tingut el plaer d'iniciar la celebració dels actes del Dia Mundial de l'Alzheimer acudint al lliurament dels premis Solé Tura.

El dijous 20 de setembre, a l'immillorable Auditori de la Torre Agbar de Barcelona, convidats per la Fundació Pasqual Maragall, vam assistir a la tercera edició del Premi Solé Tura per a obres audiovisuals sobre l'Alzheimer i altres patologies neurodegeneratives.

Aquest era el segon any que la Fundació Pasqual Maragall participava en l'organització d'aquest premi que va impulsar Uszheimer juntament amb la família Solé Tura. La finalitat d'aquest acte és promoure la sensibilització i la conscienciació social sobre les malalties d'Alzheimer, de Parkinson i d'altres patologies associades a l'envelliment.

Pel que fa a la nostra associació, l'endemà, divendres dia 21 de setembre, gràcies a la col.laboració del Cineclub Vilafranca, vam poder veure una gran pel.lícula, "La caja de Pandora", guanyadora de la Conxa d'Or al Festival Internacional de Sant Sebastià del 2008, any en què la protagonista del film, Tsilla Shelton, de 90 anys, també va rebre la Conxa de Plata a la millor actriu.

la caja de pandora

Realment vam quedar impressionats per aquesta magnífica producció en què es poden observar els efectes de la malaltia així com els diferents punts de vista dels familiars, en aquest cas tres germans que pràcticament no es coneixen, i els conflictes que van apareixent a causa de les decisions que s'han d'anar prenent.

L'endemà dissabte van seguir els actes amb una parada al mercat de Vilafranca, al davant de la capella de Sant Joan de Vilafranca. Durant un matí en què va regnar un temps esplèndid, tothom qui ho va voler va poder venir a buscar qualsevol tipus d'informació, a saludar-nos i a col.laborar econòmicament comprant artesania feta pel grup de voluntàries, peces fetes pels malalts o algun objecte del racó de les rampoines.

Finalment, a la tarda, juntament amb els membres del Moviment Infantil de Vilafranca (MIV), es va poder jugar al Gran Joc de l'Oca de Llambrusca, a la plaça del Penedès, amb la participació de parelles formades per avis i nets o bé pares i fills. Tots els guanyadors van tenir premi.