Què Fem

Servei d'informació, orientació i assessorament

Servei gratuït adreçat a tota la ciutadania que consisteix en aportar informació sobre la malaltia i les seves característiques principals, orientar i assessorar als cuidadors sobre els recursos dels quals disposen i els que podem oferir des de Llambrusca.

És necessari demanar cita prèvia al telèfon 608 627 710 o al correu electrònic llambrusca@llambrusca.org

Grup d'Ajuda Mútua

Grup conduït per un professional de la psicologia on s’aprenen estratègies per al dia a dia i en el que els familiars troben un espai de confiança que els permet sentir-se acompanyats.

Entrena la ment (Taller d’entrenament de la memòria)

Taller d’entrenament de la memòria i altres capacitats cognitives per a persones que, sense patir una malaltia, volen promoure la seva salut cognitiva.

El taller es realitza setmanalment, els dimecres de 10 a 11:30h, i està dirigit per una psicòloga especialitzada.

Programa ACTIVA’T

El programa ACTIVA’T està dirigit a persones que pateixen la malaltia d’Alzheimer o altres demències, així com als seus familiars cuidadors. La idea principal del projecte és oferir un abordatge integral en el que prioritzem la persona, no la malaltia, i on també hi ha espais per cuidar dels cuidadors no professionals.

El programa consisteix en un tractament no farmacològic format per tallers d’estimulació cognitiva, emocional i funcional, suport psicològic individual i activitats esporàdiques com les sortides fora del centre.

Els tallers d’estimulació es duen a terme de dilluns a dijous en horari de 15.30 a 18:30h i engloben diferents activitats grupals i individuals, dirigides per una professional en integració social i auxiliar clínica.

Les sessions es basen en activitats com la teràpia d’orientació a la realitat (orientació en temps, persona i espai), psicomotricitat, laborteràpia, musicoteràpia, estimulació cognitiva mitjançant fitxes adequades a les necessitats de cada usuari, estimulació sensorial, estimulació emocional, jocs de taula i altres tractaments no farmacològics.

Els objectius del programa són:

  • Millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen la malaltia i la dels seus familiars cuidadors.
  • Fomentar l’autonomia en les activitats de la vida diària.
  • Alentir el procés neurodegeneratiu de la malaltia en la mesura del possible.
  • Prevenir i tractar les alteracions de l’estat d’ànim com la simptomatologia depressiva o l’ansietat.
  • Prevenir i tractar les alteracions del comportament com l’agitació, agressivitat, etc. Tenint en compte les causes i les possibles necessitats no cobertes.
  • Promoure la comunicació i les relacions interpersonals.
  • Fomentar la motivació i l’autoestima.
  • Oferir un abordatge basat en el model d’atenció centrada en la persona.

Els tractaments són personalitzats i es tenen en compte les preferències i necessitats de cada individu. El nivell de dificultat de les activitats es va adaptant en funció de la valoració neuropsicològica que es realitza anualment, buscant l’equilibri per mantenir la motivació i evitar la frustració.

Altres activitats

Dia Mundial de l’Alzheimer

Per commemorar el 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer, l’entitat organitza cada any diferents activitats de sensibilització i conscienciació per a tota la ciutadania. A l’apartat de notícies es poden consultar més detalladament.

 

Xerrades informatives

Puntualment, l’associació organitza xerrades impartides per diferents professionals i dirigides, especialment, a familiars i cuidadors.